Sociala medier

Sociala medier är vår tids digitala marknadsplats, klotterplank, forum för umgänge och ocensurerade informationskanal av och för användarna själva.

Sociala media kan vara mycket effektivt och användbart för dig med en allmän webbsida, ett vinstdrivande företag eller en ideell förening för att underhålla och förbättra relationen med dina kunder eller medlemmar. Sociala media kan användas för att engagera dina besökare samt ge utmärkt länkkraft och publicitet till dem sidor du önskar.

Marknadsföring via sociala medier börjar bli lika hett som sökmotoroptimering i sig självt. Dem sociala nätverken används för nätverkande, för att köpa (och sälja), för att hitta och lokalisera, för att publicera och marknadsföra, för att dela med sig av information och för rena nöjen och förströelser.

Det handlar således inte om bara om att starta och skapa profiler på olika sociala medier – det handlar om att bli en del av ett gigantiskt brus fullt av möjligheter!

Närmare hälften av alla Internetanvändare är aktiva i sociala media. Facebook närmar sig hela 1 miljard användare. Du som marknadsförare kan ha mycket att vinna på att bemästra vår tids snabbast ökande kommunikationskanal. Se bilden nedan för mer information om hur användandet är på Facebook, Twitter, Youtube och sociala nätverk i allmänhet.

Du kan läsa mer om sociala medier och kommunikation i vårt nyhetsflöde.

Viral marknadsföring är många marknadsförares och företags våta drömvariant av kundkommunikation. Vad det handlar om är att lyckas ge rätt budskap till rätt budbärare i rätt miljö – för att på så sätt få individerna i ett socialt nätverk att självmant sprida budskapet vidare. Denna spridning ska ske utan vidare incitament eller anledning förutom det faktum att budskapet lyckats väcka tillräckligt stort intresse och spontant engagemang att för att berättelsen ska vandra vidare.

JagGillar.nu finns flera exempel på framgångsrikt utförda aktiviteter med viral spridning. Du som har ett företag kan få hjälp att snabbt och effektivt marknadsföra och skapa unikt intresse för din produkt via sociala medier.

Källa: Dream Systems Media

Källa bild ”Social Media Landscape 2012”: FredCavazza.net

Källa bild ”Stats of the Day”: Dream Systems Media

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *